YouTube Music nu ook in deel Europa

By Digital Media Enzo Audio, Spotify, Streaming, Video, YouTube Reacties uitgeschakeld voor YouTube Music nu ook in deel Europa

YouTube Music

Tijdens onze seminar kwam het al aan bod, YouTube Music de nieuwe muziekdienst van Google, is sinds 22 mei beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, Nieuw Zeeland, Mexico en Zuid Korea. Op dat moment werd ook bekendgemaakt dat verderop in 2018, de uitrol naar andere landen zou plaatsvinden. Deze uitrol is nu gestart en er zitten onder meer 11 Europese landen bij, helaas ontbreekt de Benelux vooralsnog.

Wat is YouTube Music?

YouTube Music is een variant op streaming muziekdiensten zoals Spotify, Apple en Google Music of Deezer. Je hebt de keuze om met of zonder reclame (voor 9,99 dollar per maand) te luisteren. Volgens YouTube zijn er op de nieuwe dienst naast “miljoenen nummers en afspeellijsten” ook remixen, muziekvideo’s, covers en liveopnames te vinden. Daarnaast is het aanbod “gepersonaliseerd voor de gebruiker”, op basis van luistergeschiedenis en locatie. Zo kan de dienst stevige muziek voorschotelen als YouTube Music herkent dat de gebruiker in de sportschool is. De betaalde variant heet YouTube Music premium. Hiermee is het mogelijk om ook tracks te downloaden en deze offline te beluisteren. Bovendien kan de bijbehorende mobiele app ook op de achtergrond doorspelen, iets wat de gratis versie niet kan. YouTube kennen we natuurlijk van video’s en het is dan ook vanzelfsprekend dat het binnen YouTube Music ook mogelijk is muziekvideo’s te bekijken. Hiermee onderscheidt YouTube Music zich van de concurrentie.

 

Nu ook YouTube Music Premium familie-abonnement

In mei werden de gratis en de premium versie gelanceerd, er is nu ook nog een nieuwe mogelijkheid; het premium familie-abonnement. Binnen dit abonnement is het mogelijk om met vijf extra familieleden gebruik te maken van de dienst. De kosten hiervoor bedragen 14,99 dollar per maand. Hopelijk zal YouTube Music ook snel in Nederland worden uitgerold, want dat betekent dat er weer een nieuwe advertentie mogelijkheid bij komt. Wij volgen de berichtgeving op de voet en laten het uiteraard weten als er weer nieuws is. Op dit moment is Spotify nog de marktleider in Nederland, waar ook binnen geadverteerd kan worden, als het gaat om een vergelijkbare dienst. Wij zijn erg benieuwd in hoeverre zij deze positie zullen kunnen bewaren en wanneer de dienst in Nederland beschikbaar wordt.

  • Share: