WhatsApp Status ads in 2020

By Digital Media Enzo Facebook, Social Media, WhatsApp Reacties uitgeschakeld voor WhatsApp Status ads in 2020

Whatsapp Status ads

Adverteren op ? De buzz hangt al tijden rondom dit onderwerp, maar concreet werd het steeds niet. De kogel is nu echter door de kerk, in 2020 wordt de eerste advertentievorm gelanceerd; Status ads! Het gaat om full screen advertenties die vergelijkbaar zijn met Story ads zoals we die nu op Instagram en kennen. Maar er komen nog meer opties aan voor bedrijven, belangrijk nieuws om dus even bij stil te staan.

Hoe gaan de WhatsApp Status ads eruit zien?

De nieuwe advertenties zullen uitsluitend te zien zijn in, zoals de naam al zegt, de ‘Status sectie’ van de app. Deze sectie is vergelijkbaar met de Stories of verhalen sectie zoals we deze op Instagram en Facebook kennen. Tussen de bekende WhatsApp berichten door verschijnen dus vooralsnog geen advertenties. De nieuwe advertenties zijn zoals gezegd schermvullende uitingen. Op de Facebook Marketing Summit in Rotterdam werd onlangs een eerste voorbeeld getoond.

Nieuwe opties voor bedrijven: WhatsApp contact button en eigen pagina

Naast adverteren in WhatsApp biedt Facebook adverteerders binnenkort ook de mogelijkheid om een WhatsApp-knop onder advertenties op Facebook en Instagram te zetten. Daardoor kunnen gebruikers straks makkelijk contact opnemen met bedrijven via WhatsApp naar aanleiding van advertenties. Tevens krijgen bedrijven straks de mogelijkheid om eigen pagina’s te maken binnen WhatsApp voor producten of diensten. Binnen deze optie komt overigens ook het aanmaken van een catalogus ter beschikking. Er komen dus mooie nieuwe interactie kansen aan voor bedrijven. Of de diverse opties vanaf 1 januari 2020 gelijk beschikbaar worden of de uitrol gefaseerd is moet nog duidelijk worden. Maar dat het meegenomen kan worden in de plannen voor 2020 is in ieder geval een feit!

  • Share: