Pinterest Pin It button verdwijnt

By Digital Media Enzo Pinterest, Social Media Reacties uitgeschakeld voor Pinterest Pin It button verdwijnt

Pin it button

De bekende Pin It button van waarmee je ideeën en inspiratie kunt opslaan en bewaren, zal binnenkort vervangen worden door de Save button. Motivatie voor deze verandering is de internationale groei van . Ook werkt de naam wellicht mee aan het ‘saven’ (ook wel; bewaren) van de Pins.

Save button meer gebruik dan Pin It

Waarom Pinterest deze wijziging gaat doorvoeren? In de testfase van de nieuwe Save button werd namelijk al snel duidelijk dat de Save button buiten de VS een stuk meer gebruikt werd dan de Pin It button. Aangezien de grootste gebruikersgroep inmiddels ook buiten de VS woont is dit een logische volgende stap. Voor degenen die echt niet zonder de oude button kunnen; via de Pinterest Widget Builder kan je de Pin It button op je eigen site behouden.

Adverteren op Pinterest is in Nederland helaas nog steeds niet mogelijk. Er is echter wel beweging op komst. Sinds april is het bijvoorbeeld in de UK mogelijk, naast de VS, om te adverteren met Promoted Pins. Pinterest heeft aangekondigd om in de tweede helft van 2016 deze mogelijkheid ook uit te rollen in andere Engelstalige landen. Wanneer Nederland aan de beurt is, is (helaas) nog onbekend.

  • Share: