Video advertisement

Vertel je boodschap met bewegend beeld en geluid


Adverteren met video


Binnen de online markt neemt video een belangrijke positie in. De enorme populariteit van het meest bekende videoplatform ter wereld YouTube is hier een goed voorbeeld van. De afgelopen jaren zien we het gebruik van Video advertisement enorm stijgen. Ook binnen Social advertisement neemt video een groter aandeel in.

De belangrijkste kracht van video is natuurlijk het visuele aspect, maar ook de interactiviteit dat in of naar aanleiding van de video ontstaat is een interessant punt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er steeds meer mogelijkheden zijn met video en tegelijkertijd de vraag uit de markt blijft groeien. Ook heeft deze ontwikkeling een nauw verband met het feit dat lineair tv-kijken de afgelopen jaren stevig is gedaald en niet alleen onder jongeren.

Prerolls, Midrolls, Outstream en heel veel meer


De wereld van Video advertisement kent vele verschillende advertentie varianten. Hierbinnen is de Preroll wellicht de allerbekendste. Deze advertentie wordt voorafgaand aan het bekijken van een video (of bijvoorbeeld game-stream) aan de bezoeker vertoond. Of deze vervolgens wel of niet skippable is, hangt van de manier van inkoop en zeker ook het platvorm af. Naast deze Preroll, die erg vergelijkbaar is met de traditionele tv-commercial, zijn andere bekende video advertentie vormen zoals onder meer de Midroll, Bumper ad, Outstream ad en Inarticle video.

Verticale video, vierkante of horizontale video


Het kijken van verticale video’s en vierkante video’s wordt steeds meer ‘mainstream’. Dit veranderende perspectief komt grotendeels door de explosieve groei in de consumptie van video via smartphones. Zo heeft de populariteit van Snapchat een grote bijdrage geleverd aan de populariteit van ‘vertical video’. Al zijn er voorstanders en tegenstanders van het fenomeen, het is een belangrijk punt waar rekening mee gehouden dient te worden bij de ontwikkeling van de video. Uiteraard is dit ook iets wat altijd onderdeel uitmaakt van ons advies aangezien dit voor ieder platform, advertentiesoort of doelgroep weer kan variëren.

Effectief Video advertisement inzetten?


Wil jij ook exposure opbouwen met behulp van video? Wil je jouw tv-spot ook eens online uitrollen? Wil je de volgers van een YouTube kanaal vergroten? Voor iedere soort campagne weten onze specialisten wat de meeste effectieve manier is. Video advertisement wordt bijvoorbeeld vaak ingezet om brand awareness te verhogen. Op basis van je doelstelling, doelgroep, creatie en budget kunnen we een passende online (video) strategie uitwerken. Uiteraard kunnen we je ook voorzien van vele tips om de advertentie video zo effectief mogelijk in te zetten. Denk hierbij aan het toevoegen van ondertiteling, de belangrijkste boodschap te vermelden in de eerste 5 seconden en waar plaats je de logo’s en informatie zonder dat deze worden bedekt door de advertentie-knoppen van de systemen.

Een overzicht

We bieden een volledig palet aan online middelen als het gaat om het bepalen van een online media project of campagne. Deze mix kan bestaan uit tal van verschillende vormen, uiteenlopend van Display, tot Social, Video of Digital Out of Home advertisement.

Interesse gewekt?

Laat je gegevens hier achter en we nemen binnen 24 uur telefonisch of per e-mail contact met je op.