Affiliate marketing

Duidelijke conversie doelstelling? Probeer Affiliate marketing


Affiliate marketing

Affiliate marketing is een vorm van online advertisement waarbij een website producten van een adverteerder promoot tegen afrekening van een gerealiseerde bezoeker, lead, order of aankoop, zoals dat van tevoren is afgesproken. Dit allemaal op basis van een ‘no cure no pay’ principe.

De prijsafspraken variëren per product, website en dienst. Soms komt het voor dat naast het variabele gedeelte ook een vaste vergoeding wordt gegeven, en wanneer bepaalde aantallen behaald worden, hier een bonus tegenover staat.

Welke soorten Affiliate marketing bestaan er?

Er zijn tal van verschillende varianten mogelijk binnen de noemer Affiliate marketing. Denk hierbij bijvoorbeeld aan;

– CashBack affiliates
– Content affiliates
– E-mail marketing affiliates
– Kortingscode affiliaties
– Prijsvergelijkers

Wanneer is de toepassing van Affiliate marketing interessant?

Aangezien Affiliate marketing als een push mechanisme werkt, dient de adverteerder het zo interessant mogelijk te maken voor de affiliate website in kwestie. Dit zal een combinatie zijn tussen beschikbaar materiaal, de restricties om dit te gebruiken (platformen etc.) en natuurlijk de bijbehorende vergoeding.

Heb je als adverteerder de mogelijkheid om hier vrij in te zijn en is het niet noodzakelijk om 100% de controle te houden, kan deze vorm van marketing een passende oplossing zijn en kan DMENZO hiermee helpen.

Onze ervaring laat zien dat deze vorm van marketing lang niet voor iedereen geschikt is, maar wanneer je als retailer online producten wilt verkopen eigenlijk onmisbaar is. In welke mate dan ook.

Reputatie van Affiliate marketing

Affiliate marketing heeft in de afgelopen jaren succes momenten gekend, maar ook diepe dalen. In de cowboy dagen kon en deden de affiliates alles, maar dan ook echt alles, om leads te behalen. Inmiddels is de markt gekalmeerd en zorgen de bestaande privacy regels ervoor dat deze vorm van marketing weer positief benaderd kan worden.

Meer weten over adverteren met Affilates? Of eens sparren met ons over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op of bel +31 (0) 20 26 00 131.