Instagram gaat advertenties uitbreiden

By Digital Media Enzo Instagram, Social Media Reacties uitgeschakeld voor Instagram gaat advertenties uitbreiden

Instagram

Onlangs heeft bekendgemaakt dat zij de komende maanden ook advertenties gaan uitrollen binnen het tabblad Verkennen. In dit tabblad zijn mensen vaak op zoek naar nieuwe en inspirerende onderwerpen die aansluiten bij hun interesses. Meer dan de helft van alle gebruikers bekijkt het tabblad maandelijks. Deze uitbreiding van de advertentie inventory biedt daarom extra mogelijkheden om gebruikers met relevante interesses te benaderen. In deze blog vertellen we je meer over de ads binnen Verkennen en bovendien is er nog meer nieuws van Instagram.

Waar zijn deze advertenties te zien?

Binnen Verkennen zie je voor jou samengestelde content voorbij komen. Instagram stelt dit samen aan de hand van eerder gelikete posts, maar kijkt daarnaast ook naar personen die je al volgt. Zodra je klikt op een bericht, kan je vervolgens verder scrollen tussen gerelateerde foto’s en video’s. Tussen deze posts kunnen nu ook advertenties zichtbaar zijn.

Instagram advertenties

Nieuwe features op Instagram

Naast de ads binnen Verkennen zijn er ook weer een aantal nieuwe features op Instagram verschenen. Bij de eerste nieuwe mogelijkheid zien we een sterke gelijkenis met een feature van het populaire en snel groeiende TikTok. De nieuwe optie in Stories biedt gebruikers namelijk de mogelijkheid om songteksten te plaatsen in een Story met muziek. Al eerder kopieerde Instagram succesvolle features van concurrerende platforms, denk bijvoorbeeld aan Stories van Snapchat.

Verder is Instagram bezig om de functies van het in 2018 geïntroduceerde IGTV te verbeteren. Hier konden voorheen enkel video’s in portrait modus worden afgespeeld, sinds eind mei kunnen video’s ook in landscape modus bekeken worden. Dit maakt het voor gebruikers makkelijker om video’s te plaatsen, omdat het merendeel van alle gecreëerde video’s nog steeds horizontaal is. Momenteel is het overigens niet mogelijk om te adverteren binnen IGTV, indien hier verandering in komt laten we dit uiteraard weten.

Meer weten over de verschillende manieren van adverteren op Instagram? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

 

 

 

  • Share: