Binnenkort adverteren in WhatsApp?

By Digital Media Enzo Facebook, Privacy, Social Media, WhatsApp Reacties uitgeschakeld voor Binnenkort adverteren in WhatsApp?

Whatsapp

In 2014 werd de bekende berichtendienst overgenomen door . Sindsdien ligt het in de lijn der verwachting dat het vroeg of laat mogelijk wordt om te adverteren binnen de populaire app. Ondanks dat in eerste instantie aangaf dat dit niet zou gebeuren, lijkt dit moment nu toch nabij. Onlangs werd het namelijk bevestigd door een medewerker van Global Marketing Solutions . Wanneer het allemaal staat te gebeuren is nog niet duidelijk, het ziet er naar uit dat de vorm van adverteren in op een gelijke manier zal zijn zoals sinds 2017 ook binnen Facebook Messenger mogelijk is.

Berichtgeving binnen WhatsApp groepen

Nog meer WhatsApp nieuws en met name voor personen die zich erg storen aan overactieve groeps-chats ook erg goed nieuws. Sinds kort hebben beheerders van groeps-chats de mogelijkheid om eenrichtingsverkeer in te schakelen. Daarmee worden zij de enige personen in de groep die berichten kunnen sturen, de rest kan deze alleen lezen. Als beheerder van een groep, kun je de functie binnen de ‘groepsinstellingen’ activeren.

De strijd van WhatsApp tegen fake nieuws

Tot slot wordt er momenteel ook getest met een beta-versie voor Android gebruikers met daarin een nieuwe feature: de Suspicious Link Detection. Deze feature heeft WhatsApp als tegenactie ontwikkeld vanwege het feit dat de berichtdienst wereldwijd veelvuldig gebruikt wordt om fake nieuws te verspreiden. Wanneer je een link ontvangt die leidt naar een verdachte website, wordt deze gemarkeerd met een rood label met de tekst ‘verdachte link’.

Wanneer je alsnog klikt op de verdachte link, verschijnt er nog een melding. Hierin staat bijvoorbeeld dat een link verdachte tekens bevat, die op andere tekens lijken bijvoorbeeld. Je kunt er vervolgens nog voor kiezen de link te openen of toch terug te keren.
Een ander wapen in de strijd tegen het verspreiden van fake nieuws zijn de labels voor doorgestuurde berichten welke onlangs geïntroduceerd zijn. De urgentie van deze update kwam vooral voort uit misstanden in India. De chat-app lag flink onder vuur van Indiase autoriteiten en reageerde hier snel op. Uiteraard blijven we de ontwikkelingen rondom WhatsApp op de voet volgen.

  • Share: