360 gradenfoto’s op Facebook

By Digital Media Enzo 360, Facebook, Social Media Reacties uitgeschakeld voor 360 gradenfoto’s op Facebook

360 video

Op dit moment is het al mogelijk om gradenvideo’s te bekijken op , maar binnenkort worden gradenfoto’s op Facebook ook realiteit! Door op het scherm te vegen kan je ‘rondkijken’ in een foto. Wanneer je in het bezit bent van een virtual reality bril, hoef je alleen nog maar je hoofd te bewegen om te bepalen welk deel van de foto je wilt zien.

360 Photo


Iedereen kan gebruik maken van de 360 Gradenfoto’s; 360 Photo zoals de nieuwe functie gaat heten. Door gebruik te maken van speciale apps, zoals Google Photosphere, kunnen 360 gradenfoto’s eenvoudig worden gemaakt. Deze apps maken de foto als het ware ‘rond’, maar je kan ook gebruik maken van bijvoorbeeld een zelfgemaakte panoramafoto. Wanneer Facebook de nieuwe functie beschikbaar maakt is nog niet bekend.

Interactieve videoformats


Naast de 360 Photo laat Facebook weten dat er nog meer ontwikkelingen gaande zijn. We zien wederom dat video de grootste speler blijft. Waar de focus eerst op alleen beeld lag, is dit zich nog meer aan het verschuiven naar dynamisch beeld en dus video. Mark Zuckerberg gaf deze week aan dat er nog veel meer nieuwe, interactieve videoformats aan gaan komen!

  • Share: